RUWENBERG PARKLOOP
zaterdag 25 juni 2016
Home
Parkloop 2017
Parcours
Downloadplein
Links/Foto's
Records
Verslag
Samenwerking Scouting
Goede Doelen
Contact
Verslag

Op zaterdag 24 juni 2017 organiseerden de Bokkenrijders voor de 10e maal de Ruwenberg Parkloop in park de Kleine Ruwenberg in Sint-Michielsgestel.
De jublileum aflevering van deze loop werd een sportief succes voor alle lopers en deelnemers. De weersomstandigheden waren dit jaar druilerig maar dit was welkom na de warme periode van de achterliggende weken.
Ook de samenwerking met de Scouting verliep uitstekend.

Voor de 11e aflevering wordt mogelijk gezocht naar een ander parcours en uitbreiding. Men wil naar een grotere opzet met meer deelnemers en met meerdere afstanden. 

Dit keer bij de 10 Parkloop werd Gerton Maurix de winnaar van de 10 km in 37.58 en Pieter van Aarle 40.29 werd nummer 2, Ewin Gelinck werd 3e in 40.39

Bij de dames 10 km was de 1e plaats voor Simone Pijnenburg in 50.22, 2e Erica v.d.Laar 51.10 de derde plaats werd gedeeld door Peggy van Dijk en Yet Vervoort in 55.58.

De scholierenbokaal uitgereikt door de aanwezige jeugburgemeester Noe kwam wederom bij de Touwladder terecht door het grote aantal kinderen dat deelnam van deze school.

Voor alle uitslagen gaat u naar het downloadplein.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 NATTE RUWENBERG  PARKLOOP  2016.

In het park de Kleine Ruwenberg werd op zaterdag 25 juni 2016 voor de 9e maal de Ruwenberg Parkloop gelopen. Ondanks de regen kwamen een 100 tal lopers en loopsters aan de start die zo bleek later er echt zin in hadden op de 5 en 10 km.  Op het aangepaste parcours won Jasper Engel de 10 km in de snelle tijd van 36 minuten en 30 seconden. Een prachtige tijd gezien de omstandigheden. Bij de dames won Erica v.d Laar in een tijd van 47 minuten en 55 seconden.

De jeugd werd door de je
ugdburgemeester Hilke weggeschoten waarbij de opkomst weer groter was dan de vorige editie. De scholen De Bolster , de Roald Dahl en de Touwladder waren goed vertegenwoordigd. De Touwladder nam opnieuw de Scholierenbokaal mee naar huis met het meeste aanwezige leerlingen. De kinderen kunnen elk jaar gratis deelnemen door de steun van een aantal lokale sponsoren en middenstanders waaronder de hoofdsponsors:

Service Apotheek Achter de Linden, de Regio Bank Sint-Michielsgestel  en Run and Walk 's Hertogenbosch

Tot snelste Gestelnaar werd Jeam Pierre Louwers gekroond. Alle uitslagen en foto's van de Jeugdloop en de 5 en 10km dames en heren kunt u elders vinden op deze site. 
ZONNIGE  8E  RUWENBERG  PARKLOOP  2015

Zonnige Ruwenberg Parkloop


Gestel (Sint-Michielsgestel): Op zaterdag 20 juni werd in het Park de Kleine Ruwenberg in Sint-Michielsgestel voor de 8e maal de Ruwenberg Parkloop gelopen. De organiserende vereniging CV de Bokkenrijders kan terug zien op een sportief geslaagd en zonnig loopevenement waarbij het vernieuwde park goed werd gebruikt als loopaccommodatie. Opnieuw was het aantal deelnemers dat aan de start stond groter dan het vorige jaar. De hoofdschotel van deze loop, de 10 km, werd bij de vrouwen met overmacht gewonnen door Erika van de Laar. Bij de mannen werd het een sprint over de laatste 500 meter. Uiteindelijk was het Tony de Groot winnaar 2014 die zijn meerdere vond in Bram Verhagen.

Gemeentelijke sportcoach
Bij de jeugdloop is het aantal deelnemende kinderen van het lager onderwijs ook groeiende. Mede door de inzet van de drie sportcoaches die in Sint Michielsgestel actief en stimulerend proberen verenigingen en scholen te ondersteunen met ideeën en mogelijkheden. Dit onder meer ter verbetering van de beleving Sport en Bewegen. Vooraf aan de start waren er lovende woorden van de sportcoaches Paul Schuurmans en Bas Bouwens over de inzet van de vrijwilligersorganisatie. Ook werd in het kort verteld wat de doelen zijn van de aanwezige sportcoach. De 3e sportcoach Leoni Pijnenburg liep zelf mee tussen de kinderen en reikte ook de begeerde prijzen en medailles uit.

Ondernemers en ondersteuning
Door de diverse sponsorbijdragen van ondernemers uit Sint-Michielsgestel en hulp, zoals vervoer van v.d. Hurk en een springkussen van Johan van Breugel, die ook dit keer een vereniging uit Sint-Michielsgestel ondersteunden, kon deze loop worden georganiseerd en mochten onder andere de kinderen gratis deelnemen. Ook werd gezorgd voor een mooie herinneringsmedaille. Dit alles voor 1250 meter rennen over de uitgezette parkroute voor de jeugd met luid applaudisserend publiek. De school de Touwladder, met het grootste aantal deelnemende jeugdlopers, ontving de begeerde wisselbokaal die werd over genomen van de Roald Dahl school. De organisatie hoopt volgend jaar samen met de sportcoach nog meer kinderen naar het Park te halen door middel van betere communicatie naar de scholen.

Uitslagen
Er waren veel vrouwelijke en mannelijke deelnemers uit Sint-Michielsgestel waarbij er ook een aantal zijn die nagenoeg elke aflevering aanwezig waren zoals Trudy v.d.Westelaken, Arjan van de Sluis, Gerbert van Breugel, Marcel van Boxtel, Hans v.d.Westelaken en Hans Vugts.

De titel van snelste inwoner van Sint-Michielsgestel 2015 ging opnieuw naar Jean Pierre Louwers. Hij liep de 10 km in 38.30.

De overige uitslagen waren: Jongens: 1 Remko Swart, 2e Janno Spierings en 3e Tino van der Linden. Meisjes: 1 Jessica Sluiter, 2e Janneke Louwers, 3e Milou Louwers. Dames 5 Km: 1 Fem van Empel, 2e Maartje Buenen, 3e Shifra van Vreede. Heren 5 Km: 1e Ahmed Adan Abisisatam, 2e Andre Boel, 3e Remco Hoogendoorn. Dames 10 Km: Erika van de Laar, 2e Trudy van de Westelaken, 3e Hanneke van Heijst. Heren 10 Km: 1e Bram Verhagen in 35,33, 2e Tony de Groot, 3e Jean Pierre Louwers.

Alle uitslagen over deze loop met foto's kunt u vinden op www.ruwenbergcrossloop.nl

7e RUWENBERG PARKLOOP GESLAAGD VOOR DEELNEMERS.

 

http://ruwenbergcrossloop.nl/attachments/Image/Logo_Ruwenberg.bmphttp://ruwenbergcrossloop.nl/attachments/Image/Logo_Van_Lent.JPGhttp://ruwenbergcrossloop.nl/attachments/Image/Logo_SintMichielsgestel.bmphttp://ruwenbergcrossloop.nl/attachments/Image/Logo_Vin_Unique.bmphttp://ruwenbergcrossloop.nl/attachments/Image/Logo_LSWA.bmphttp://ruwenbergcrossloop.nl/attachments/Image/Logo_Absoluut.bmphttp://ruwenbergcrossloop.nl/attachments/Image/Logo_Fit_Buiten.jpeghttp://ruwenbergcrossloop.nl/attachments/Image/Logo_Rabobank_full_colour.JPGhttp://ruwenbergcrossloop.nl/attachments/Image/Logo_Ruud.jpghttp://ruwenbergcrossloop.nl/attachments/Image/Logo_Bokkenrijders.bmphttp://ruwenbergcrossloop.nl/attachments/Image/Logo_Run_And_Walk.pngNadat CV de Bokkenrijders het vorige weekend actief waren aan de Samenloop voor Hoop op het Conferentiecentrum de Ruwenberg, waardoor met veel andere verenigingen samen meer dan 100.000 Euro voor het KWF waaronder het Vicky Brown Huis in ’s Hertogenbosch kon worden opgehaald, was het afgelopen zaterdag opnieuw een druk weekend voor deze vereniging met de organisatie van de 7e Ruwenberg Parkloop. De weergoden waren de lopers en organisatie gunstig gezind en mede hierdoor werd het  in het Park de Kleine Ruwenberg op deze zaterdag een sportieve loopmiddag.

DE JEUGDLOOP

De opening was om 14.00 uur voor de jeugdige lopers van de basisscholen uit Sint Michielsgestel met zomerse noten van het Jeugd Bokkendonks orkest. Jeugdburgemeester Danique was aanwezig voor het startschot van deze loop over 1000 meter. Tijdens het uitspreken van haar motiverende woorden tot haar leeftijdsgenoten liet zij horen gedurende het jaar waarin zij haar functie mag uitvoeren al veel kennis te hebben opgedaan. Hierna klonk het startsignaal en was het sprinten geblazen over het parkparcours onder toeziend oog van de ouders.  Als 1e kwam Max van Velzen binnen gevolgd door nr 2  Remco Swart en 3e  Lars van Velzen bij de jongens.   Bij de meisjes waren dit op 1. Iris Verheij, 2e Fleur Wolfert en 3e Lisa Ophey. De Scholierenbokaal met de meeste deelnemers van de betreffende school ging wederom naar de Roald Dahl school. Hier was Cecile van Alebeek actief middels haar organisatie Fit Buiten.

   LEERLINGEN  ROALD  DAHL

WETHOUDER  LOOSE  START  WEDSTRIJDLOOP

Om 14.30 uur was de beurt aan de dames en heren senioren voor afstanden van 5 en 10 km.

De zojuist geïnstalleerde Wethouder Koos Loose was ook hier aanwezig om bemoedigende woorden en enige duidelijkheid te scheppen over het sportbeleid in de gemeente. Hij kwam  in het kort terug op de organisatie van de Samenloop voor Hoop vorige week. Dit met veel dankwoorden richting de deelnemers van deze geslaagde Samenloop waar hij als voorzitter met zijn staf met enige trots op terug mag kijken. Het startschot klonk en weg waren de ongeveer 75 lopers.. Het parcours over 2500meter moest 2 of 4 maal gelopen worden waarbij de Piet v.d.Lee Brug een fraai deelnemersveld liet zien.


UITSLAGEN     

5 Km Heren. 1e Raoul Clemmink 18.01, 2e Floris van Meijl 18.05, 3e PeerThijssen 18.58.

5 Km Dames. 1e Lonneke Kampman 23.18,2e Erica v.d.Laar 23.42, 3e Yvonne Mornhout.24.09 

10 Km D. 1e Trudy v.d. Westelaken 51.43, 2e Karin Koolen 52.42, 3e Charlotte Fonteijne 57.52

10 Km H.  1e Tonnie de Groot 36.59, 2e Bram Verhagen 37.59, 3e Jean Pierre Louwers 39.28

De titel van snelste Gestelnaar 2014 ging naar Jean Pierre Louwers. Stimuleringsprijzen van Run & Walk werden door Mari van Pinxten, voorzitter Bokkenrijders uitgereikt aan: Cecile van Alebeek, Anika Klein, Ma v.d.Westelaken, Henk Kampman en Hans Vughts die alle 7 lopen actief was.7E RUWENBERG CROSSLOOP MET JEUGDLOOP

Op zaterdag 28 juni 2014 wordt voor de 7maal de Ruwenberg Crossloop door CV de Bokkenrijders in Sint Michielsgestel georganiseerd. De senioren dames en heren lopen 5 of 10 km. Ook is er dit keer weer veel aandacht voor de  jeugdloop voor kinderen uit het basisonderwijs over een afstand van 1000 meter.  

Carnavalsvereniging de Bokkenrijders heeft al jaren een duidelijke sportieve kant en ook dit jaar een uitdagend natuurparcours in het Park de Kleine Ruwenberg en over het fietspad De Bleeke neergelegd. De start en finish van de jaarlijks terugkerende crossloop is in het park en start voor de jeugd om 14.00 uur. De senioren dames en heren starten om 14.30 uur. Inschrijven vanaf 13.00 uur. De Ruwenbergcrosloop wordt met medewerking van het lokale Gilde, de Stichting de Gesselse Kiosk, Rabobank Hart van de Meierij en Conferentiehotel De Ruwenberg georganiseerd. Het is een jaarlijks evenement waarbij alle Gestelnaren onder de juiste sportieve omstandigheden, genietend van een zomerse sfeer, samen een begin kunnen maken van de vakantieperiode.

 

STARTSCHOT DOOR KINDERBURGEMEESTER

Voor de start van de scholieren-crossloop zal kinderburgemeester Danique van de gemeente Sint Michielsgestel in Park de Kleine Ruwenberg het startschot geven. Net zoals vorige jaren zal de afstand van deze scholieren-crossloop een dikke 1000 meter zijn en plaatsvinden in en rondom het park. Voor elke jeugdloper ligt een medaille klaar en bij voldoende jeugdlopers zullen er ook categorieën zijn. Meteen na afloop van elke afstand van de crossloop zullen de prijzen in het park bij de zojuist geopende Gesselse Kiosk worden uitgereikt. Voor de school met de meeste deelnemers staat de wisselbeker, die vorig jaar gewonnen werd door de Roald Dahl school, gereed.

 

ROALD  DAHL  WINT  SCHOLIERENBOKAAL

De scholierenbokaal voor de school met de meeste deelnemende kinderen werd in 2013 in het Park de Kleine Ruwenberg gewonnen door de Roald Dahl school. Door de extra begeleiding die sportinstructrice Cecile van Alebeek van Fit Buiten aan de leerlingen gaf kwam de begeerde bokaal binnen bij deze basisschool uit Sint Michielsgestel.

Opvallend vorig jaar was de grote deelname van de dames in de verschillende categorieën. Het hoogtepunt was de loop over de afstand van 10 km bij de heren.  Winnaar werd Hans van Loon. Bij de dames was dit Susan Mulders.

Gerbert van Breugel was de snelste loper uit Sint Michielsgestel. Volwassenen inschrijven 5 Euro. Met de Nationale Hardloperspas 4 Euro. Deze kan men aanvragen www.nationalehardloperspas.nl. Jeugdlopers natuurlijk gratis. 
RUWENBERGCROSSLOOP 2013  

 De scholierenbokaal voor de school met de meeste deelnemende kinderen werd afgelopen zaterdag  in het Park de Kleine Ruwenberg gewonnen  door de Roald Dahl school. 
Door de extra begeleiding die sportinstructrice Cecile van Alebeek van het bedrijf Fit Buiten aan de leerlingen gaf kwam de begeerde bokaal binnen bij deze basisschool uit 
Sint Michielsgestel.  
Roald Dahl nam de titel over van de Wegwijzer. 

De organisatie die dit jaar voor de 6e maal opnieuw in handen was van carnavalsvereniging de Bokkenrijders kan tevreden terug zien op een geslaagd en sportief loopevenement in Sint Michielsgestel. Het nieuwe parcours van 2500 meter dat was uitgezet in het pas vernieuwde park werd zowel door de deelnemers als door de toeschouwers aantrekkelijk bevonden. De sfeer was uitstekend en in een rap tempo werden achtereenvolgens de Jeugdloop over 1200 meter en de 5 en 10 km voor dames en heren afgewerkt.  De eerste start was om 18.00 uur met de jeugdloop. Na een bemoedigende toespraak van jeugdburgemeester Ymke uit Berlicum, die liet horen al over de juiste  burgemeesters capaciteiten te beschikken, gaf zij het startsignaal . De jeugdige atleten sprintten allen weg richting het bos. Laura Kok won in 4.38,  Mika v.d.Donk  werd 2een Scot van Dijk werd 3e in 5 minuten. Alle deelnemertjes kregen na afloop van Ymke een medaille die trots mee naar huis genomen werd.   

AFSTANDEN

De senioren dames en heren werden voor de afstanden 5 en 10km door wethouder Henk van Roosmalen weggeschoten. 
De organisatie was gelukkig een weer gezonde wethouder te mogen begroeten. Henk sprak nog enkele woorden over het sportbeleid in de gemeente en het sportonderwijs op de scholen. Al snel klonk het startschot voor de 80 deelnemers.  
De 5 en 10 km werd gelopen over een afwisselend parcours waarin ook de fietsbrug Piet v.d. Lee werd opgenomen. 
Het hoofdnummer bij de heren de 10 km werd gewonnen door Hans van Loon in dik 36 minuten. Bij de dames werd over de zelfde afstand Susan Mulders 1e in 44.19. 
De organisatie  was dik tevreden met het grote aantal deelnemers uit Sint Michielsgestel waarbij ook de dames weer goed vertegenwoordigd waren en er sprake was van een lichte groei. Voor de scholierenloop had men een grotere opkomst verwacht. Zeker omdat alle scholen via hun contactpersonen werden aangeschreven en een van de doelen van de organisatie is het stimuleren van sport in de gemeente.

Ook volgend jaar zal er 21 juni weer een loop worden gehouden.   


_______________________________________________________________________________________________________


RUWENBERGCROSSLOOP 2012 

De 5e Ruwenbergcrossloop die gelopen werd in het Park van de Kleine Ruwenberg en Conferentiecentrum De Ruwenberg te Sint Michielsgestel is op zaterdagavond 23 juni een  sportief hoogtepunt geworden voor zowel de organisatie als de atleten. Met rond de 100 deelnemers, jeugd en senioren lopers, om 18.00 uur aan de start   liet ook dit aantal zien dat de loopsport in onze omgeving nog steeds groeiende is. Ondanks de op het laatst noodgedwongen gewijzigde route en het verplaatsen van de vaste plaats van de start-finish bracht de organisatie voor de atleten toch wat er van verwacht werd. Veel situaties die snel inspelen op de situatie eisten werden tot een goed einde gebracht waardoor de lopers konden genieten van het prachtige natuurlijke landschap en het rustgevende parcours.

 

De louter positieve uitlatingen en reacties, voor tijdens en de dagen na afloop, waren voor ons mede een motivatie om ons te beraden hoe nu verder. We hadden een afspraak om 5 maal de organisatie van de Ruwenberg Crossloop te organiseren. Na overleg binnen ons bestuur zijn wij tot de beslissing gekomen om samen met carnavalsvereniging CV de Bokkenrijders deze loop verder door te zetten. Wij zijn natuurlijk veel dank schuldig aan de leden van CV de Bokkenrijders voor het verzorgen van de afzetting crossloop. Ook de voortreffelijke muziek van het Jeugdorkest Bokkendonk liet een geweldige muzikale indruk achter.

 

Volgend jaar zal  op zaterdag 22 juni 2013 een loop worden gehouden. De organisatie heeft zijn doelstelling gevonden in een combinatie van sport en ontspanning waarbij alle inwoners zowel recreatief als sportief kunnen deelnemen. Wellicht kunnen wij langdurig een mooie sportieve bijdrage leveren aan onze gemeenschap in Sint Michielsgestel en omgeving.

 

Wij hebben in 2011-2012 met gebruik making van de baten van deze organisatie een bijdrage kunnen leveren aan de Stichtingen KiKa en Alpe ‘d HuZes. Het doel van 2012 wordt later bekend gemaakt. Natuurlijk bedanken wij onze sponsoren die hierbij een grote bijdragen wilden leveren.

 

De diverse winnaars: Pieter Verhagen Jeugdloop, 5 km Heren Ad v.d.Heyden, 5 kmDames Gertie Verlinde, 10 km Dames Sieta v.d.Zee en 10 km Heren Menno Heystek  feliciteren wij met hun prestaties. Ook gaan de felicitaties naar alle andere deelnemers waarbij wij vooral denken aan de deelnemers Scholierenloop die gewonnen werd door de Touwladder. Fenna van Gulik de Jeugdburgemeester reikte aan de Touwladder de fraaie bokaal uit. 2 Diner bonnen ging na loting naar de deelnemers Hans Vugts en Thieu van Berkel. 


_______________________________________________________________________________________________________


 

RUWENBERGCROSSLOOP 2011

De 4e Ruwenbergcrossloop in Sint Michielsgestel is zowel voor de organisatie van CV De Bokkenrijders als voor de deelnemende lopers een sportief succes geworden. Het groene natuurparcours neergelegd op het Conferentiecentrum de Ruwenberg en over het in aanleg zijnde park de Kleine Ruwenberg bood de lopers alles wat je mag verwachten van een zomerse crossloop. Vooral de Kleine Ruwenberg had enkele loodzware blubberstroken. De wedstrijd en het parcours gaf de mogelijkheid om een, twee of 3 ronden te lopen van 3.3 km. De hoofdafstand de 10 km werd bij de heren gewonnen door Rob Brekelmans in 38min en 30 seconden. Bij de dames ging de titel naar Karin Colen in 47.52.

SCHOLIERENLOOP VOOR DE WEGWIJZER
De scholierenloop waarvoor jeugdburgemeester Janneke van Hulten samen met wethouder Henk van Roosmalen
het startsignaal gaf had een aantal jonge lopers van de diverse scholen in Sint Michielsgestel en Den Dungen.
De Wegwijzer uit Den Dungen kreeg de meeste kinderen tussen de 4 en 11 jaar aan de start.
De grootse wisselbokaal werd overhandigd aan de zusjes Verhey van deze school.
Ultraloper Wim Akkermans van de nieuwe loopschool uit Vught was aanwezig en gaf een positieve reactie over het
uitgezette parcours en de perfecte organisatie. Tevens gaf hij de toezegging volgend jaar zijn ondersteuning en een extra push
te geven waardoor wellicht nog meer deelnemers zullen opkomen. De vrolijke zomerse muzikale noten,
die over het gehele parcours te horen waren, werden geleverd door het jeugdorkest van Bokkendonk.

OPVALLENDE PRESTATIES
Mathieu van Berkel carnavalsprins van Bokkendonk boekte een 11e plaats. Zou dit toeval zijn.
Ger-Bert van Breugel werd snelste Gestelnaar bij de heren en bij de dames werd dit Carin Colen.

UITSLAGEN
10km Heren: 1 Rob Brekelmans 38.30, 2e Pieter v.d.Heijden 39.47 en 3e  Ger-Bert van Breugel 40.45.
10km Dames: 1 Karin Colen 47.52, 2e Esther den Otter 49.22, 3e Wilma van Buuren 53.15, 4e Jet Vervoort 53.37, 5e Marieke Brox 56.59.
6.6 km Heren: 1 Rob Verhey 29.55, 2e Ton van Cuijk 33.06, 3e Ben Kok 38.51.
6.6 km Dames: 1 Dagmar v Deurzen 37.27, 2e Yvonne Mornout 39.01, 3 Monique v Uden 44.03.
3.3 km Heren: 1 Bram Verhagen 11.14, 2e Felix verhagen 12.47, 3e Jos Druijts 17.18.
3.3 km Dames: 1 Marieke Verhagen 13.54, 2e Cecile van Alebeek 19.00, 3e Janneke van Kampen 19.58, 4e Esther van Breugel 20.16, 5e Maile van de Hoven 21.17      

Jeugd
1. Pieter Verhagen 6.10 De Wegwijzer  2. Sander Dijkstra  6.24 De Wegwijzer  3. Max van Velzen 6.44 De Bolster.

 

 
 
__________________________________________________________________________________________________________


RUWENBERGCROSSLOOP 2010 
 
Onder zomers warme omstandigheden verliep zaterdagavond de Ruwenbergcrossloop 2010.
Ook de 3e crossloop in Sint Michielsgestel werd een succes voor lopers, toeschouwers en organisatie CV De Bokkenrijders. Het parcours dat met medewerking van de Hr Jouvenaar van, Conferentiecentrum De Ruwenberg, die al blazend op de vuvuzela het startsignaal gaf, kon worden georganiseerd was ondanks de hitte toch goed te lopen door de vele bomen die een goede beschutting gaven. Het aantal deelnemers is gedurende de drie jaar stevig opgelopen waarbij ook de dames goed vertegenwoordigd waren dit jaar.

Winnaar bij de Heren 10 km.
Het was dit jaar Gerwin v.d.Hurk die met grote overmacht won en een nieuw parcours record liep over de 10 km in een tijd van 33 minuten en 24 seconden. Zijn 4 minuten voorsprong op nummer 2 Alex Bekkers bouwde hij gedurende de 3 ronden van 3.3. km steeds verder op. Bert Turk werd 3e in 39.41.

Winnaar bij de Dames 10 km
Met meer dan 20 deelnemers over de diverse afstanden waren de dames goed aanwezig. Ook zij konden ervaren hoe prachtig het park Kleine Ruwenberg en Conferentiecentrum de Ruwenberg gelegen zijn in de groene gemeente. Karin Colen werd winnaar in 50.08. 2e werd Jelle v.d.Meer en 3e Jolanda Donders.   

De Touwladder winnaar bij de scholierenloop.
De organisatie had alle scholen in de gemeente benaderd. Dit werd ondersteund door de Rabobank en Gemeente via het Bos Impuls met als doel bewegingsarmoede tegen te gaan via stimulering tot sport. De opkomst van de jeugd viel tegen. Toch waren er wel verschillende leerlingen uit Gemonde, Den Dungen en Gestel aanwezig. Wethouder Ben Leenen was bij de jeugdstart aanwezig om de jeugdige atleten toe te spreken en het startsignaal te geven. Hij gaf aan zich nog meer te willen inzetten voor deelname aan sportevenementen door en voor de jeugd in de gemeente. De Scholierenbokaal ging naar de prijzenkast van de Touwladder voor de meeste jeugddeelnemers.
De overige uitslagen: Jeugd 1500 meter 1 Dylan Leenheers 5.13, 2 Boyd van Dijk, 3e Danny Olyslagers. Eerste meisje werd Beau Schellekens in 5.45. 3.3. km 1e Wouter Swagenmakers 15.08, 2e Lucas Peters. 6.6.km Heren 1e Wil Balvers van LAG PH Vught in 26.14, 2e Joep Jillings en 3e Hans Vugts. 6.6.km Dames. 1e Berna van Eersten 31.20, 2e Sacha Dekkers en 3e Hilde Doeijer.
Al met al een mooi sportevenement met als start en Finishplaats Uitgaanscentrum Absoluut in Sint Michielsgestel. Het was nog lang sportief gezellig op het terras na de prijsuitreiking.


_______________________________________________________________________________________________________

 
2009: 2e Ruwenberg Crossloop
Ferry Kapteyns verslaat kampioen !
 
 
 
Het werd een geslaagde en bovenal zomerse crossloop in Sint Michielsgestel op zaterdag 27 juni 2009. De sportieve leden van CV De Bokkenrijders organiseerden voor de 2e maal de Ruwenbergcrossloop. Het parcours dat neergelegd was in de bosrijke omgeving van het Conferentiecentrum De Ruwenberg en het park van de Kleine Ruwenberg toonde de deelnemende atleten een prachtig stukje van de Groene Gemeente Sint Michielsgestel dat uitstekend geschikt bleek voor een evenement zoals deze loop. Met medewerking van de Heer Hoevenaars van de Ruwenberg en de Gemeente Sint Michielsgestel kon men het snelle maar ook zeker afwisselende parcours hier plaatsen met de start voor het uitgaanscentrum Bij Absoluut. Het traject dat bestond uit een ronde van 3.3 km kon door de deelnemers 1, 2 of 3 maal worden gelopen afhankelijk van de inschrijving.
 
 
 
De Jeugdloop: Winnaar Daan v.d.Velden.
De jeugdloop werd over een afstand van ongeveer 1500 meter gelopen over Park De Kleine Ruwenberg waarbij ook de Piet v.d.Lee brug werd mee genomen. Er waren veel deelnemende jeugdlopers die zich via een inschrijvingsformulier, uitgereikt op de scholen, hadden ingeschreven. Wethouder Ben Leenen, met in zijn portefeuille gemeentelijke sportzaken, was aanwezig voor het startschot en gaf de organisatie complimenten vooral voor de motivatie om ook de Jeugd hierin te betrekken. Robin v.d.Elzen, de winnaar van vorig jaar was onder de jeugdige deelnemers maar kon dit jaar niet verder komen dan een 6e plaats. Uiteindelijk werden de eerste vijf plaatsen onder gejuich van ouders en vele toeschouwers bezet door: 1e Daan v.d.Velden 05.32, 2e   verslagen in de eindsprint Sjoerd Simons 05.33, 3e Boyd van Dijk 05.37 , 4e Luuk v.d.Velden en 5e Alex Maas 06.03. 1e bij de jeugdige dames over deze afstand werd Julia Welch in 6.06.
 

De korte senioren afstanden:
Er waren diverse korte afstanden te belopen zowel bij de dames- als herensenioren. De dames 3.3 km werd gewonnen door Marieke Kunst in 17.10. Bij de heren 6.6 won Rob Renes in 40.55. Dames 6.6 km werd een overwinning voor Diana Withagen 38.10 vooral de 1e 3 plaatsen lagen dicht bij elkaar. De vrouwelijke loopsters hadden bij “de berg” in het park de beslissing geforceerd. 2e Gerrie Geeris 38.20, 3e Bianca Eijkemans 38.37, 4e Gaby Renes 40.55, 5e Karin Schiering 47.30.
 

De langste afstand, de 10 km. Winnaars Ferry Kapteyns en Karin Colen.  
Iedereen liep met de vraag rond. Zou Peter Scheutjens in staat zijn de titel van vorig jaar te prolongeren. Dit zou niet worden gerealiseerd zo bleek later. Er waren ook hier meer deelnemers dan vorig jaar en de concurrentie was mede daardoor ook groter. Aan de start kon je al zien dat er meerdere snelle atleten aanwezig waren aan de strakke gezichten van de grote groep atleten. Ook hier was een brede start nodig om alle lopers op tijd weg te krijgen. Met een lange versnelling richting het Conferentie Centrum werd gestart en positie gekozenen. Bij het ingaan, 300 meter verder, van de poort naar de Ruwenberg waren het 2 atleten die vanaf dat moment gedurende 2 ronden de dienst uitmaakten. Hierbij was het steeds Peter Scheutjens uit Gemonde die de bij het warme weer de snelheid aan trok, voor Joep van Herpen uit Schijndel. Deze 2 kwamen als eerste gevolgd op de 3e plaats met ruime afstand Ferry Kapteyns. De talentvolle loper Ferry Kapteyns was tot nu toe bekend van de lokale voetbalvereniging Sint Michielsgestel echter niet in het loopcircuit. Mocht hij plannen hebben richting de loperswereld dan zou het mogelijk zijn dat hier een grote toekomst voor hem is weggelegd. Na enkele tussensprints geplaatst te hebben werd halverwege de laatste ronde Scheutjens ingehaald door Kapteyns. Ook de op dat moment 1e lopende Joep van Herpen werd even later achterhaald en op een 3 tal meter gezet. Zo ging men de laatste bocht in. Met een lange sprint van 100 meter bleef deze afstand zo en werd Ferry Kapteyns Gestels beste loper 2009 maar zeker ook met een parcoursrecord winnaar van deze 10 km. Joep van Herpen werd op 2 seconden 2e en Peter Scheutjens verbeterde zijn tijd op dit parcours met 20 seconden en werd daarmee 3e. Op de 4e plaats volgde Sten van Vessem, 5e Hans v.d.Westelaken. 6e    Wim v.d.Bosch 41.28 7e Christian Roovers 43.01, 8e Fons Essink 44.20, 9e Frank Welch 45.25, 10e Kees den Ouden 45.56. Beste veteraan werd Harrie van Boxtel in 46.08. Bij de Dames was de opkomst op de 10 km minder dan op de 6.6. De onderlinge strijd was dan ook niet groot op deze zeer warme dag. Gelukkig ligt het parcours gunstig onder de bomen en is vaak beschermd tegen de zon. Karin Colen won in een mooie tijd van 51.27 gevolgd door Patricia de Reus in 58.10. Na afloop werden de prijzen uitgereikt en bleef het nog lang een gezellige drukte Bij Absoluut. Volgend jaar is de datum al vastgesteld op zaterdag 26 juni 2010 en vele atleten gaven de toezegging ook dan weer aanwezig te zijn.  
 
 UITSLAG 1e RUWENBERGCROSSLOOP 2008
 
Op zaterdag 14  juni werd de 1e Ruwenbergcrossloop gelopen over het mooie parcours van de Kleine Ruwenberg en het Conferentie- en Ontmoetingscentrum. Onder goede omstandigheden, soms zelfs met een zomerzon werd om 17.00 uur en om 17.30 uur het startschot gegeven door burgemeester Pommer. Deze feliciteerde de organisatie met de realisatie van deze 1e cross die volgens hem een mooie stukje aan de deelnemers laat zien van de groene gemeente Sint Michielsgestel. Het parcours was zeker uitdagend te noemen en geschikt voor vele lopers. Bij de Jeugdloop was de 1e prijs voor de 7 jarige Robin v.d. Elzen in een tijd van 7 minuten en 6 seconden. Bij de wedstrijdloop waren zowel mannen als vrouwen in de strijd. Bij de mannen 10 km won met overmacht Peter Scheutjens uit Boxtel in een tijd van 37min 50 sec. Hij ontving de wisselbokaal. 2e werd Hans v.d.Westelaken in 38.46 en 3e werd Marcel van Boxtel 41.32 beiden uit Sint Michielsgestel, 4e Wim v.d.Bosch 42.02, 5e Michel Broeren 42.39. Bij de dames 10 km was Esther v.d.Elzen uit Den Dungen het sterkst in een tijd van 46.12, 2e werd Karin van Breugel 50.37, 3e Jet Vervoort , 4e Nicole Megens , 5e Ester v.d.Westelaken 6e Greetje v.d.Westelaken.                
Home
Parkloop 2017
Parcours
Downloadplein
Links/Foto's
Records
Verslag
Samenwerking Scouting
Goede Doelen
Contact